Menu

De Groene Ontmoeting

polderproefdag

Kom proeven, struinen, roeien, plukken en ervaren. Wij organiseren een open dag waarin het (voedsel)belevingslandschap van de Geerpolder centraal staat.
Leuk met of zonder kinderen!

Wat groeit er allemaal om ons heen wat je kan eten, hoe smaakt echte soep  die je maakt van de kruiden om ons heen. Waar komt melk vandaan, hoe werkt een groentetuin of gewoon lekker genieten van het polderlandschap te voet of per boot. Deze middag is er extra aandacht voor dit alles.
 

activiteiten

wildplukken 

Loop het wildplukpad met gids.Op het wildplukpad naast 't Geertje groeit overal kruiden. Met schaar, bakje en gids ga je op zoek naar al dit lekkers.
 

(kruiden)boter maken

Boter heb je niet zomaar. Gebruik je spierkracht en schud in een paar minuten je eigen klontje boter. Het is een soort magie! Daarna kun je je zelf geplukte kruiden er doorheen mengen voor echt wilde kruidenboter.
 

broodje bakken

boven het vuurtje bak je je eigen brood. Natuurlijk kun je deze beleggen met je eigen kruidenboter of gelei gemaakt van het fruit dat op en rondom 't Geertje groeit.
Hoe krijg je eigenlijk meel? Je mag zelf met de handmolen wat graan malen tot meel.
 

Lekker soepie

Van de buitenlucht, wandelen en roeien krijg je honger. Bij de zelfoogsttuin Hazelland 10 maakt onze kok een lekkere wildpluksoep voor jullie. Eet smakelijk! Hier kun je ook koffie en thee krijgen.

Ben je geïnteresseerd om onbespoten groente uit de polder te halen? Tuinder Bas leidt jullie graag rondt.


limonade proeverij

van lekkere frisse vlierbloesemlimonade tot  krachtige brandnetellimonade. Proef het allemaal bij de limonade proeverij.


Het polderpad

De activiteiten zijn op 3 verschillende locaties: boerderij 't Geertje, de Permarie en Hazelland 10. Het polderpad (een belevings wandelroute van 3 tot 5 km) verbindt deze locaties aan elkaar. Loop deze prachtige route en geniet van het prielenbos en het polderlandschap. Speciaal voor deze dag hebben we halverwege roeiboten neer gelegd. Het water ligt hoger dan de polder wat voor hele mooie vergezichten zorgt. 
Wil je geen wandeling van 3 km met roeien maken? Je kunt ook de korte route pakken naar de volgende locatie van een paar minuten. 

wanneer: zondag 23 juni van 13 tot 16 uur
startplaatsen: Boerderij ’t Geertje, Geerweg 7, Zoeterwoude en parkeerterrein Prielenbos, Aziëweg Zoetermeer
Alle genoemde activiteiten zijn speciaal voor deze dag gratis