Menu

De Groene Ontmoeting

over ons

stichting De Groene Ontmoeting

De Groene Ontmoeting is een stichting opgericht in 2016 zij werkt in het verlengde van boerderij 't Geertje te Zoeterwoude, Zuid-Holland.
't Geertje is al sinds 1982 bezig is om als boerderij zoveel mogelijk te werken in de kringloop van de natuur, duurzame voeding te produceren en stad met platteland te verbinden.

De Groene Ontmoeting zorgt ervoor dat bovenstaande doelen nog breder worden getrokken en nog verder de diepte in gaan. Zij werkt aan de volgende vier punten:

  1. duurzame voedselproductie
  2. verbinden van landbouw en natuur
  3. verkorten van kringlopen
  4. vergroten van natuur- en voedselbewustzijn

De Geerpolder heeft de potentie -met haar ligging en variëteiten- om uit te groeien tot een gebiedsconcept, waarbij beleving, eten, leren en beheer vanuit de kringloopgedachte onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

 

 

Het bestuur

In het bestuur zitten Agnes van der Linden, Willeke van rijn, Krista Claui en Han van Drunen
 

Agnes van der Linden  

Natuur is mijn inspiratiebron. Sinds de jaren 90 ben ik nauw betrokken bij 't Geertje en de omgeving.

 

Han van Drunen 

De Groene Ontmoeting is voor mij dé plek om pensionerend prettig en nuttig actief te kunnen zijn. Als bestuurslid én vrijwilliger in het veld kan ik hoofd en handen inzetten voor een maatschappelijk en sociaal waardevolle organisatie. En het mooiste is dat dat buiten kan, in en met de natuur. 

 

Krista Klaui 

Hoewel ik zelf in de stad woon, voel ik me thuis in de polder. Ik vind het heerlijk om buiten de handen uit de mouwen te steken. En om met elkaar te werken aan een plek waar mensen kunnen ervaren dat zorg voor natuur en voedselproductie ook hand in hand kunnen gaan.

 

Willeke van Rijn 
Ik ben opgegroeid op boerderij 't Geertje. Als dochter van de boer en boerin is het plattelands leven mij met de paplepel ingegoten. Ik vind het belangrijk dat 'oma's en opa's raad' doorgegeven worden aan de nieuwe generatie en dat de schat van de natuur nooit verloren gaat.

 

Vrijwilligers

De groene Ontmoeting kan niet zonder haar vrijwilligers. Met een enthousiast en behulpzaam team onderhouden wij de belevingsroutes, evolutietuin, voedselbos en ontwikkelen we een inspiratietuin op basis van permacultuur.