Menu

De Groene Ontmoeting

het labyrint

Volg het pad naar binnen om vanuit de kern weer opnieuw te beginnen

Alle culturen hadden hun labyrinten. Het is symbool voor inkeer; het verzamelen van inzicht of energie om vervolgens met deze rijkdom naar buiten te treden en die te kunnen delen en benutten.

Heb je nu een vraag waar je een antwoord op wil vanuit je eigen onderbewuste? Dan kan je het labyrint daarvoor gebruiken.

Stap met deze vraag het labyrint in, onder de tunnel van takken is het wat donkerder dan buiten. De weg naar binnen is ook de weg van het hoofd af, weg van je gedachtenstroom, naar je gevoel. Nu ontstaat er ruimte voor je intuïtie.

Daar loop je dan, steeds verder van je hoofd en denken af, naar … Ja! Daar om het hoekje… Ja daar is de kern, daar is het licht! In het midden aangekomen. Wat neem jij weer mee naar buiten?

De spiraalvorm kom je op veel plekken op de belevingsroute tegen. Kijk maar eens naar het logo van de route bijvoorbeeld. Overal in de natuur en in de kosmos zijn er bewegingen zichtbaar in spiraalvorm. De zon en de aarde vormen het uitgangspunt bij ons ‘Labyrinth’. Zodra je de gang binnenstapt beweeg je met de stand van de zon mee van oost naar west. In het midden van de spiraal maak je een keerpunt en loop je in tegengestelde richting weer naar buiten.

Labyrinth

Ontwerp Ludy Feyen Uitvoering samen met Anne Marie van Dam, Scouting Pocahontas, Stedelijk Lyceum Zoetermeer, fam. Maas en vele vrijwilligers Aanleg voorjaar 2014

terug naar Polderpad