Menu

De Groene Ontmoeting

de boot

Vaar mee in de tijd, naar steeds weer nieuwe verten.

Water wil stromen en deinen en is net als emoties altijd in beweging. Stap eens in de boot en laat je meevaren. Kijk naar de golfjes door de kieren van de takken. Hoor de geluiden van water en wind, ruik de geur van het water.

Boten hebben een belangrijke rol gespeeld in de levens van mensen en daarmee in het ontstaan van het cultuurlandschap. Het kunnen bevaren van water maakte nieuwe verbindingen tussen mensen en plekken mogelijk.

De boot staat ook symbool als vervoer naar de wereld van de overledenen of van de voorouders; met dit beeld houden we de geschiedenis van de lage landen levend.

Vaar in gedachten naar iemand toe die in een verre wereld zit, een vriend of vriendin of iemand uit je familie. Kun je daar wel helemaal komen met de boot? Misschien is die wereld wel zo ver weg dat je helemaal naar de wereld van de overledenen moet varen. Dan kun je een steentje of een bloem in de boot leggen, als 

De ‘Boot’ Ontwerp Ludy Feyen Uitvoering samen met Pocohontas, Rotary DenHaag, fam. Maas en vrijwilligers Aanleg voorjaar 2014

terug naar Polderpad