Menu

De Groene Ontmoeting

activiteiten

Voor mooie natuur hoef je niet heel ver weg. Het Noordelijk Noord Aa gebied van Zoetermeer / Zoeterwoude biedt je een mooie achtertuin waar het heerlijk vertoeven is zo midden op het platteland en in de natuur.

Het gebied is klein en overzichtelijk maar divers. Hollandse polder, bos (zoals heel Zuid-Holland was voordat de mensen hier kwamen), water en dieren. Er is genoeg mogelijk voor jong en oud om hier volop van te genieten.

Wat kun je dagelijks beleven in de polder?!


Het Polderpad
Een belevingsroute van 3 tot 5 km. De route leidt je door het prielenbos, boven de polder, langs de evolutietuin en door de polder. De levensgrote wilgenkunsterwerken vertellen de kringloop van de natuur en de geschiedenis van deze omgeving. Een routekaart is voor € 2,- te koop in het restaurant van 't Geertje.

Ook is er een fotostempelspeurtocht te koop voor de kinderen. Kinderen leren op speelse wijze de natuur kennen. Zie voor meer informatie

www.polderkringloop.nl


klompenpad
Een avontuurllijk pad van een halve km. De klompen leiden je door het pad vol met natuurlijk obstakels. Aan de kleinsten de opdracht om deze te trotseren. Leuk vanaf 2 jaar. € 0.50 p.p. voor het onderhoud, te doneren in de klomp aan het begin van het pad.

Het pad start op boerderij 't Geertje, rechts achter de koeienstal.

Boerderij 't Geertje
Geerweg 7
2381 LT
Zoeterwoude


Wildpluk avonturenpad
De uitbreiding op het klompenpad van 1,2 km. Het klompenpad wordt vervolgd en je kunt verder op avontuur. door het park. Over slootjes, omgevallen bomen en door het bos. Tijdens je avontuur kom je ook een hoop plantjes tegen die heel lekker zijn om te eten. Maar welke en hoe kun je ze bereiden?

Met de wildplukkaart kun je precies zien waar welke eetbare plantjes staan en hoe je er lekkere salade, soep, thee of kruidenboter kunt maken.

benodigdheden: wildplukkaart, een bakje, en een schaar. (verkrijgbaar op boerderij 't Geertje)

kosten: € 5,-  Breng je de schaar terug, krijg je € 1,- retour. Je kunt ook je eigen schaar en bakje meenemen. 
Ga je op avontuur zonder wildplukkaart, doe dan wat fooi in de klomp, bij de start. Dit wordt gebruikt voor het onderhoud.

lokatie: start op boerderij 't Geertje en vervolgt door het provinciaal gebied te Zoeterwoude.


Boerderij 't Geertje
Een biologische boerderij waar alle landbouwdieren kleinshalig worden gehouden. 140 geiten en 25 koeien voor de zuivel en het vlees, 40 varkens voor het vlees en de 50 kippen voor de eieren. De verse rauwe melk, kaas, yoghurt, karnemelk, eieren en vlees van eigen dieren en productie is allemaall te koop in onze landwinkel.
't Geertje besteed veel aandacht aan het boeren in de kringloop van de natuur.

Tevens is 't Geertje ook open voor publiek. Alle dieren zijn toegankelijk. Een populaire activiteit is het geven van een flesje melk aan de lammetjes. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten voor jong en oud zoals roeien of kanoën door de Hollandse waters, ritje op de pony, wat drinken of lekker bijkomen en nieuwe energie opdoen in ons restaurant. 
Er zijn verschillende opties voor groepsactiviteiten en feestjes. Ook beginnen alle wandelroutes van De Groene Ontmoeting vanaf 't Geertje.
Een belangrijk doel van 't Geertje is stad met platteland verbinden.

Dit is een fractie van wat 't Geertje is. Zie voor meer informatie hun website.
www.hetgeertje.nl


rondvaartboot de Meervaarder
Op 't Geertje is de opstapplek voor de rondvaartboot de Meervaarder. In het seizoen vaart deze uit van woensdag t/m zondag.

Een enthousiaste groep vrijwilligers verwelkomen jullie aan boord en vertellen tijdens de 2 uur durende vaart -naar de Vlietlanden en terug- met liefde over de omgeving.

Kaartjes zijn te koop vanaf € 7,50 De boot is ook af te huren voor groepsvaarten.
Voor tickets en meer informatie zie www.rondvaartzoetermeer.nl


Bezoek eens een steigers
In het provinciale Noord Aa gebied zijn drie aanlegsteigers waar je vanaf het water een bootje aan kunt leggen voor bijvoorbeeld een lekkere picknick in het park.
Vanaf de steiger kun je ook via het trapje het water in. Dus ook een heerlijke plek om op een mooie zomerdag even een frisse duik te nemen.

Deze steigers zijn in het najaar van 2016 aangelegd door De Groene Ontmoeting met financiele hulp van Holland Rijnland.


evolutietuin
Een tuin in die je naar de bron leidt van het ontstaan van de planten.
Lang geleden begon de wereld van de planten met mos wat zich verder uitbreidde tot wat de plantenwereld nu is. Prachtig te zien in deze mooie tuin.

Locatie: Geerweg 9, Zoeterwoude, ongeveer een halve km van boerderij 't Geertje vandaan. Het ligt op de route van de polderkringloop.


Aa-zicht
Een restaurant, aangrenzend aan het zandstrand. Op het strand is ook een mooie waterspeelapparaat aanwezig (aangelegd in 2016). Heerlijk vertoeven op een mooie dag.

zie voor meer informatie www.aa-zicht.nl